Folkemøde på Møllebanken

Søndag den 16. juni kl. 15 – ca. kl. 21.30.

 

Der var 125 tilhørere på Møllebanken, til folkemøde om Helene Strange. Vejret var fint, solen var fremme men det blæste lidt. Flaget blev hejst af Ejner Jensen medens flag sangen blev afsunget.
Kathe Torp Jensen bød velkommen og talte om et stort Fredsmøde som blev afholdt på Nordfalster for 90 år siden.  (Læs hele tale her)Dette arrangeret af Helene Strange, som var distriktsformand, og denne dag blev Møllebanken naturligvis besøgt, 400-500 deltog, heraf 100 delegerede. Endvidere blev Helene Stranges bisættelse fra Møllebanken omtalt, hvor Dannebrog også var til tops og vajede over hendes kiste. Christian Hildebrand fortalte om Helene Strange og Møllebanken, mens folk sad og nød den medbragte kaffe og kage. Homemade Bakery i Nørre Alslev havde sponsoreret en stor flot kage.

Erik Staal stod ved indgangen med sin lirekasse og senere sammen med Susanne Fønsskov underholdt de med viser, og ledsagede med musik til alle fællessange hvoraf nogle var Helene Stranges.

Arrangementet fortsatte på Vig-gaarden, hvor 118 deltog. Lene Vinther Andersen holdt foredrag om Helene Stranges liv, og hvor man også hørte nogle lydoptagelser.

Der blev serveret mælkeærter med flæsk, som er en egnsret fra Falster. Christina Juul fortalte om hvordan man laver mælkeærter. Birthe Andersen var klædt i egnsdragt og hun læste et stykke af Helene Strange, som handlede om bryllupsforberedelse, og det var på dialekt.

Ole Hvidtfeldt fortalte en historie, skrevet af hans farfar, om at være tretten til bords. Christian Hildebrand, som er i slægt med Helene Strange fortsatte med at fortælle anekdoter om Helene Strange.

Tak til Kulturel Samråd Guldborgsund Kommune for økonomisk støtte, tak til lokale sponsorer så et lotteri blev muligt:
Lollands Bank, Shell Øster Kippinge, Nørre Alslev Isenkram, SuperBrugsen Nørre Alslev,
Spice Surprice, Guldborgsund Blomster, Galsgaard Vineri, Specialtandlægerne ved Farøbroerne og Homemade Bakery.

Tak til René Hinsby for den velsmagende tre retters menu.

Stor tak til alle jer som medvirkede med musik og taler, så det blev et festligt og underholdende Folkemøde om Helene Strange.

Program

 Kl. 15.00 – dagens program begyndte på Helene Stranges Møllebanken. Velkomst med flaghejsning, sang og musik.

 Kl. 16.30 arrangementet fortsat på Vig-gaarden med foredrag om Helene Strange ved Lene Vinther Andersen.

Kl. 18.00  den historiske menu blev serveret, som er mælkeærter med flæsk, Falsters egnsret.  Vi hørte Christina Hildebrand, Birthe Andersen, Ole Hvidtfeldt og Christina Juul.  Musik og sang blev leveret af Henrik Staal og Susanne Fønsskov.
Vi hørte Christian Hildebrand, Birthe Andersen, Ole Hvidtfeldt og Christina Juul der havde små indlæg, så som dialekt, fortællinger om Helene Strange og erindringer fra de gamle dage.
Musik og sang blev leveret af Erik Staal og Susanne Fønsskov. De accompagnerede også vores fællessange.

Med støtte fra:

Og en stor tak til:

Vig-gaarden
Galsgaard Vin
Shell Øster Kippinge
Nørre Alslev Isenkram
Spice Surprice
Home made Bakery – Nr. Alslev
Guldborgsund Blomster Nørre Alslev
Lollands Bank Nørre Alslev
Super Brugsen Nørre Alslev
Specialtandlægerne ved Farøbroerne