Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

“De stridbare danskere” – Foredrag i Vig-gaarden, Nørre Vedby

2. november 2021 @ 19:00 - 21:30

René Karpantschof er cand.mag. i historie, ph.d. i sociologi og tidligere forsker og underviser på Københavns Universitet. Han er nu selvstændig fagbogsforfatter, historisk konsulent for tv og radio samt en populær og meget engageret foredragsholder.
Fortæller om “De stridbare Danskere” hvor sådanne også findes i vort lokalområde.

Pris: medlemmer 60 kr. Ikke medlemmer 85 kr. Entré og kaffe, te og kage.
HUSK! Tilmelding til: hertha.keis@privat.dk eller tlf.: 23 24 37 68.
Helst betaling inden arrangementet, og husk at skrive navn ved indbetaling.
MobilePay til Hertha Keis på: 23 24 37 68.

De stridbare danskere
René Karpantschofs storværk, De stridbare danskere, er en af de mest overraskende og anmelderroste danmarkshistorier længe. Den beskriver kendisser som Frederik 7., Grundtvig og kejserinde Dagmar, men også glemte skæbner og mørke kroge i fortidens Danmark. Nu kan du møde forfatteren og få nyt syn på den moderne gennembrudstid 1848-1920, som Karpantschof kalder en mærkelig mellemtid efter enevælden og før demokratiet.
I 1848 lignede Danmark og danskerne slet ikke det, vi kender i dag. Men i 1920 lå landets grænser endelig fast, og alle de moderne danskertyper var dukket op: Socialdemokratiet, Radikale, Venstre og Konservative samt Nørrebroanarkister, højrenationalister og en masse andre som højskolefolk, fagforeninger, andelsbevægelse, kvindesagsforkæmpere, fredsaktivister og vegetarer.
Hele den historie sætter Karpantschof liv og fut i, og det gør han gennem en serie af dramaer, hvor danskerne røg i totterne på hinanden. Vi møder oprørte demonstranter, religiøse afvigere,
passionerede kunstnere og farlige tjenestepiger, men også konger, generaler, direktører og ministre. Vi bliver vidne til borgerkrig, revolverdrab og forræderi mod kongehuset, og vi ser, hvordan perioden kulminerede i en episk styrkeprøve mellem forskellige samfundssystemer: kapitalisme eller socialisme, monarki eller republik.

Detaljer

Dato:
2. november 2021
Tidspunkt:
19:00 - 21:30
Begivenhed Kategori:

vores fælles hjemmeside