Lokalhistorisk Forening for Nordfalster får støtte til udvikling af lokalhistoriske tiltag på Nordfalster.

Foreningen har fået støtte fra Nordea-fondens Lokalpulje til udvikling af lokalhistorien. Nu kan vi støtte, formidle og udvikle vores lokalhistorie endnu mere, siger glad Kathe Torp Jensen, formand for Foreningen.

Med 19.000 kroner i støtte fra Nordea-fondens Lokalpulje kan Foreningen nu igangsætte arbejdet med undervisnings-/udstillingsplancher til anvendelse for besøgende på vort Arkiv og ved vore events og arrangementer. Desuden kan vi endelig skaffe nyt udstyr til at sikre det elektroniske arbejde med journalisering af Arkivets arkivalier til gavn for alle brugere af Arkiv.dk og lave endnu flere lydoptagelser af lokale stemmer, der fortæller om deres liv og om lokalområdet her på Nordfalster. Disse lydoptagelser vil mange få glæde af, og medlemmer af Foreningen vil kunne læse i vort årsskrift herom, da flere bliver anvendt som artikler. Alle disse projekter har været på tegnebrættet i lang tid.

Bestyrelsen glæder sig især til at komme i gang med at udarbejde historiske plancher og indsamle flere lydoptagelser, samt sikre det værdifulde registreringsarbejde med flere computere.

Kathe Torp Jensen udtaler: “Donationen er en virkelig god håndsrækning og anerkendelse for vort frivillige arbejde med at støtte, formidle og udvikle vor fælles lokalhistorie.”

Med videreudvikling af lokalhistorien håber Foreningen at kunne tiltrække endnu flere medlemmer samt synliggøre Arkivets dyrebare og omfattende kilder af lokalhistorie. At kende lokalhistorien kan berige fællesskabet og det er en vigtig del af den kultur som netop kendetegner vort område.

Lokalhistorisk Forening er nu i fortsat vækst. Anerkendelsen fra Nordea Fonden er en meget glædelig påskyndelse for alle de frivillige medarbejdere som gør en betydningsfuld indsats.
Desuden vil det være til gavn for alle dem der vil bruge vort lokale Arkiv og Forening for Nordfalster nu og i fremtiden.


30 mio. kr. til foreningslivet

Lokalhistorisk Forening for Nordfalster har modtaget 19.000 kroner i støtte fra Nordea-fonden, der med Lokalpuljen hvert år uddeler 30 mio.  kr. til lokalt forankrede projekter i alle egne af Danmark.

”Nordea-fonden støtter gode liv, og for os er fællesskaber nøglen til gode liv. Fællesskaber finder vi især i foreningslivet, og derfor er vi glade for at støtte Lokalhistorisk Forening for Nordfalster,” siger Henrik Lehmann Andersen, adm. direktør i Nordea-fonden, som støtter gode liv.

Alle foreninger kan søge fonden om støtte. Det typiske uddelingsbeløb er på 5.000-30.000 kr., der fx kan gå til aktiviteter i foreninger, lokale events eller udstyr til klubben.

Kontakt:
Forening: Lokalhistorisk Forening for Nordfalster
Nordea-fonden:
Kommunikationschef Tine Wickers
tw@nordeafonden.dk / 4070 3784

Fakta:

  •  Nordea-fonden uddeler årligt 30 mio. kr. fra Lokalpuljen til lokalt forankrede projekter inden for sundhed, motion, natur og kultur i alle egne af Danmark.
  • Det typiske uddelingsbeløb er på 5.000-30.000 kr. til fx aktiviteter i foreninger, lokale events eller udstyr til klubben.
  • Læs mere på www.nordeafonden.dk og få inden for 72 timer svar på, om det er relevant for jer at søge fonden om støtte.