Gravmindevandring i Lillebrænde og Torkilstrup.

Søndag den 29. august var en større gruppe på gravmindevandring i Lillebrænde og Torkilstrup.
Vejret holdt tørt, og blæsten tog ikke livet af den udendørs mikrofon. Vi oplevede den smukke nyrenoverede Lillebrænde kirke, en fin andagt og salmer som relateredes til dagens emne, og Hanne Christensen fra museum Lolland-Falster introducerede som sædvane meget professionelt om de bevaringsværdige gravminder. Vi hørte om hvordan kirkegårde så ud i tidligere tider, gravstenens
udseende, materiale, placering på kirkegården og om symboler. Læs mere i de sidste årsskrifter.
Mange af de fremmødte var lokale, eller havde relationer til kirkegården, og kunne supplere med yderligere oplysninger om slægtninges liv og færden. Vi oplevede krypten i Torkilstrup. En meget spændende eftermiddag, som gav inspiration og præciserede endnu engang vigtigheden af at bevare så mange af de gravminder vi kan, og helst lade gravmindet stå hvor det er placeret fra begravelsen fandt sted, og i den sammenhæng der er til øvrige i familiegravstedet.
Vi takker menighedsrådet, personalet ved kirken herunder pastor Nina Morthorst.