Kulturhistorie på tværs af Nordvestfalster

Der var 42 forventningsfulde deltagere der mødte op til arrangementet: ”Kulturhistorie på tværs af Nordvestfalster.”

Solen skinnede og PartyKørsel.dk bragte os godt rundt i området, med den smukke natur langs vandet og igennem skove.
Det var meget at opleve og høre om. Orehoved havn med fyret, og virksomheder. Livet i Vålse Vesterskov og de mange fortidsminder. Det gamle Gåbense, Vålse Vig med pumpestationen, Helene Strange og Møllebanken. Rovmordet i Resle skoven, Kippinge kirke med kilden, træhesten og konge alleen.  Alstrup i gamle dage med forretninger og bondegårdspensionater. Nationalmuseets udgravninger ved Sparregård. De engelske flyvergrave i Brarup.
Alt det og meget mere der kunne nås at få fortælle under kørslen.
Tak til Margit Hansen og Jens Ove Christensen for spændende indlæg. Tak for bidrag fra bestyrelsesmedlemmer i Arkiv og Forening. Tak til PartyKørsel.dk og ikke mindst Kulturelt Samråd i Guldborgsund Kommune for deres støtte. Dagen blev afsluttet med kaffe/te og kage fra Home made Bakery, Nr. Alslev.

Vi ser frem til turen ”Kultur på tværs af den østlige del af Nordfalster i 2023”.

Læs detaljerne om turen her.

Flere billeder i vores næste nyhedsbrev!